Sitronscones

SONY DSC
sitronscones

Jeg er veldig glad i sitronsmaker i desserter og bakverk. Det er så forfriskende og virker lett, synes jeg. Litt sunt, liksom. Det jo sitron, vitamin C og greier. Jaja. I hvert fall blir jeg ofte dratt mot sitronbakverk på kaféer og bakerier, og Sitronscones’ene på Starbuck’s den gangen var intet unntak. De er ganske søte og litt kake-aktige, og er selvfølgelig perfekte til en kopp kaffe. Jeg liker å lage scones litt mindre i størrelse, da kan jeg heller spise to. Selv om jeg selvfølgelig er veldig glad i kaker og bakst og søte saker (ellers hadde jeg vel ikke hatt en bakeblogg), så er jeg fornøyd med litt om gangen. Disse er også utmerket til å fryse ned.

Disse er laget etter inspirasjon fra Starbucks sine Glazed Lemon Scones.

SONY DSC
sitroner

Ingredienser

 • 280 g mel
 • 50 g sukker
 • klype salt
 • 1 ½ ts bakepulver
 • 113 g kaldt smør, i terninger
 • 1 ss revet sitronskall
 • 2 ss fersk presset sitronsaft
 • 120 ml melk eller matfløte
 • 1 egg

Glasur:

 • 125 g melis
 • sitronsaft til passe konsistens
SONY DSC
deig til sitronscones

Fremgangsmåte

Jeg lager scones i kjøkkenmaskin, det går veldig fort. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin eller food prosessor, så kan du gjøre det på “gamlemåten” ved å smuldre  kaldt smør inn i de tørre ingrediensene med fingrene. I kjøkkenmaskinen bruker jeg flatvispen. Først blander jeg mel, bakepulver og sukker sammen i bakebollen og så tilsetter jeg kaldt smør i terninger og lar kjøkkenmaskinen gå til smøret og melet er smuldret. Bland inn revet sitronskall. I et stort desilitermål måler jeg først opp melken og tilsetter sitronsaft og egg og pisker det godt sammen med en gaffel.

Hell væsken opp i bakebollen med de tørre ingrediensene og arbeid det fort sammen til en deig. Dette gjør jeg som oftest for hånd med en slikkepott, for scones-deig skal ikke arbeides for mye. Deigen vil være ganske klissete på dette tidspunktet, og alt melet er ikke helt innarbeidet. På en lett melet arbeidsflate fører jeg deigen sammen (ikke kna) med melede hender til en lang, flat pølse, ca 10 cm bredde og så lang som den blir. Bruk en deigskrape, en skarp kniv eller som meg, pizzahjulet, til å skjære trekanter som legges på bakepapir på stekebrettet.

SONY DSC
ferdige sitronscones

Stek sconesene ved 180° C i ca 20-25 minutter til de er gyldne. Avkjøles først i noen minutter på stekebrettet, deretter på rist.

Bland godt sammen melis og sitronsaft til en glasur. Du kan godt sikte melisen, men det er jeg for lat til, og som regel går det bra. Dypp sconesene i glasuren, eller fyll glasuren i en sprøytepose og lag et fint mønster – eller begge deler!

SONY DSC
halvspist sitronscone – yum!

Enjoy!

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *