Banankake

SONY DSC
banankake

Hvordan har dere det med banan? Ikke jeg heller, sier jeg, hvis dere svarer at dere ikke er så veldig begeistret for det. Hvorfor det, mon tro? Jeg måtte tenke litt på det, og fant ut at det var mens datteren min fulgte en spesiell diett for noen år siden, så lagde jeg bananpannekaker til frokost hver morgen i 4 måneder, gjerne før klokka 6. Det kan lett bli for mye for enhver. Men, hvis dere som meg ikke er så glade i bananer, så tror jeg likevel at dere vil like denne banankaken.

På engelsk heter det Banana Bread. Det som er så bra med det, er at for det første er det banan = frukt = sunt, og for det andre brød = hverdagsmat. For så vidt kan vi godt lure oss selv til å spise tykke blingser av denne, gjerne med et ekstra lag med smør, for dere vet, everything is better with butter ?.

SONY DSC
ingredienser banankake

Banankake

Ingredienser

  • 225 g lyst brunt sukker
  • 250 g smør, mykt
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeessens, vaniljepaste eller vaniljesukker
  • 2 store, modne bananer
  • 375 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 75 ml melk

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker luftig, gjerne i kjøkkenmaskin med flatvisp. Tilsett ett egg i gangen og miks godt mellom hver gang. Mos bananene med en gaffel. Jeg liker at bananene ikke er helt finmost, men med litt småbiter av banan innimellom. Tilsett bananmosen i deigen. Bland mel og bakepulver sammen og bland dette i. Hell i melken til slutt og miks godt sammen.

SONY DSC
fremgangsmåte banankake

Kle en brødform (min er 2 l) med bakepapir og legg deigen i. Stekes ved 180° c i ca en time. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne i midten av kaken i 5 sekunder og justér steketiden etter det. Kaken kan godt være ganske mørk oppå, det er veldig godt med tykk skorpe, synes jeg.

Avkjøles først litt i formen, deretter på rist.

SONY DSC
banankake

Enjoy!4 thoughts on “Banankake”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *