Pumpkin Spice Cupcakes – Cupcakes med gresskar og krydder

SONY DSC
Cupcakes med gresskar, smørkremglasur og Candy Corn

Under en uke til Halloween ?! Det har jo tatt helt av her i Norge også, med kostymer og godteri i alle butikker. Det er visst mange barn som går Trick or Treat’ing også, men i fjor regnet det sånn og nesten ingen kom til vår dør i hvert fall. Jeg skal nok fylle opp med godteri i år også, selv om vi til slutt må spise det selv ?. Jeg har også planer om å lage disse gresskar-cupcakes’ene en gang til, for å dele ut til de voksne som kanskje kommer.

Kaker eller annet bakverk med gresskar er ikke så vanlig her i Norge (enda). Det gjelder med gresskar som med andre grønnsaker i kaker (gulrot, for eksempel, eller banan), at kakene blir veldig saftige og har lang holdbarhet, ofte blir de bedre dagen etter de er bakt.

Jeg lager min egen gresskarpuré til dette, og lager som regel for mye og fryser den ned i porsjoner. Bare skjær av skallet, ta ut frøene, skjær gresskaret i terninger og kok eller damp dem til de er møre. Hell av overflødig vann, ellers kan puréen lett bli for flytende. Bruk en food prosessor eller stavmikser til å få en slett og fin puré. La den avkjøles før du bruker den i bakverk.

Her har jeg vist dem med en vaniljesmørkrem til glasur og det er virkelig kjempegodt, men de er veldig gode naturell også.

Denne oppskriften gir ca 24 minicupcakes, eller 12 store.

SONY DSC
Cupcakes naturell

Cupcakes med gresskar og krydder

Ingredienser

 • 113 g mykt smør
 • 250 g lys brunt sukker
 • 2 egg
 • 250 g mel
 • ¾ ss bakepulver (10 gram)
 • ½ ts natron
 • 1 ts kanel
 • ½ ss malt ingefær
 • ½ ts malt muskatnøtt
 • ⅛ ts malt nellik
 • 110 ml melk + 1 ss yoghurt naturell
 • 150 g gresskarpuré

SONY DSC

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hver gang.

Bland sammen mel, bakepulver, natron og krydder i en bolle. Bland sammen melk og yoghurt naturell. Tilsett vekselvis melk og melblandingen i deigen. Gresskarpurèen tilsettes til slutt. Miks alt godt sammen og fordel i muffinsformene.

Stekes ved 180° C i ca 15 minutter. Avkjøles først litt i formene, deretter på rist.

Når jeg lager smørkremglasur, så tar jeg egentlig alt på slump og smaker meg frem. Men til å begynne med, så kan du bruke de circa-målene under.

SONY DSC
Godbitene er klar til å transporteres!

Ingredienser Glasur

 • ca 100 g mykt smør
 • ca ½ ts vaniljepaste (eller ¼-½ vaniljestang)
 • ca 2 ss kremost naturell
 • ca 200-300 g melis
 • evtl. litt matfløte

Fremgangsmåte Glasur

Rør smør og kremost lyst og luftig, tilsett vaniljepaste og bland godt. Tilsett melis litt etter litt og smak deg frem hvor søt du liker smørkremen. Tilsett evtl. litt matfløte hvis du føler kremen er for fast. Miks godt til glasuren en lett og luftig. Fyll den i en sprøytepose og sprøyt på de avkjølte cupcakes’ene. Pynt eventuelt med Candy Corn eller annen kakepynt.

SONY DSC
Cupcakes med gresskar i høstsola – veldig passende! ?

Enjoy!

 2 thoughts on “Pumpkin Spice Cupcakes – Cupcakes med gresskar og krydder”

 • Hei Gry! De så skikkelig gode ut! Tror du jeg bare kan erstatte melet med glutenfritt mel for å få det til selv? Her er det glutenallergi, så jeg baker kun hvis det er glutenfritt så alle kan nyte. Halloween er blitt så stort her hjemme også, tror ikke min lille snupp skjønner helt greia ennå, men morsomt med litt muffins med pynt:) Hilsen Silje

  • Hei Silje, så snill du er som kommenterer tilbake! Det er lenge siden jeg bakte med glutenfritt mel (datteren min er autist og vi kjørte gluten- og melkefritt i en periode, men det hadde ingen virkning, heller ikke når vi gikk tilbake til vanlig kost), men sånn som jeg husket det, er det ikke noe problem å bake kaker med glutenfritt mel. Brød og boller var det verre med den gangen (9 år siden) – men det vet du sikkert alt om. Du kan evtl. øke litt mengden med natron, tilsette en liten klype salt (bruk gjerne usaltet smør, slik at du kan kontrollere saltsmaken selv) og bruke 2 ss yoghurt naturell i melken. Natron trenger syre, derfor yoghurten. De er veldig gode, sånn som du er vant til fra USA, tenker jeg. Bare spør hvis du lurer på noe, så skal jeg prøve å svare! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *