Sarah Bernhardt

SONY DSC
Sarah Bernhardt kaker

Dette er jo en klassiker, dere, og dere har sikkert en egen oppskrift, kanskje det er den samme som går på rundgang i vennegjengen og også landet hos meg.  Datteren min, som ellers ikke er så veldig interessert i det jeg baker, ELSKER disse. Så jeg lager en stor porsjon inne i mellom, og så fryser jeg dem ned. Det er veldig lett å ta opp akkurat så mange som man vil spise på en gang og de tiner kjempefort. Veldig greit å ha mesteparten i fryseren uansett, så spiser man ikke alle på en gang ?.

Jeg har prøvd litt forskjellige oppskrifter selv, men kommer alltid tilbake til denne som jeg fikk av en venninne for lenge lenge siden. Jeg har også prøvd å lage Sarah Bernhardt i langpanne, og selv om resultatet ble veldig fint med fine, jevne, firkanter, så likte jeg ikke smaken så godt. Denne gangen bestemte jeg meg for å bake bunnene i mini-muffins former, og om det gjorde utslaget, er jeg ikke helt sikker på, men i hvert fall ble resultatet ekstra godt! I tillegg til at de da fikk perfekt størrelse, ble de også skikkelig lekre å se på, og selv om det ikke er noe jeg vanligvis er opptatt av (smak foran utseende, det er mitt motto når det gjelder bakst og mat generelt), så er det bonus, ikke sant?

SONY DSC
Ingredienser Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt Kaker

Ingredienser  Kakebunner

 • 100 g malte mandler
 • 100 g mandelmel eller malte skoldede mandler
 • 150 g melis
 • 2 store eggehviter

Fremgangsmåte Kakebunner

Bland godt sammen mandler og melis, og tilsett lett sammenvispede eggehviter. Miks alt sammen til en seig  deig, jeg bruker bare en gaffel til dette. Bruk en teskje til å måle opp deig med og trill kuler som du setter enten på stekebrettet, eller hvis du har, i mini-muffins formene. Hvis det blir for klissete, væter du bare håndflatene med litt kaldt vann. Trykk kulene litt ned og ut i formene.

Stekes ved 200° C i ca 10 minutter.

Avkjøles før montering, dette kan godt gjøres noen dager i forveien. Oppbevar kakebunnene kjølig i mellomtiden.

SONY DSC
Fremgangsmåte Sarah Bernhardt

Ingredienser Smørkrem

 • 100 g mykt smør, gjerne usaltet
 • 1 eggeplomme
 • 2 ss kakao
 • litt sterk kaffe etter smak, opp til ½ dl
 • ca 120-150 g melis

Fremgangsmåte Smørkrem

Miks sammen smør og eggeplomme, tilsett kakao, kaffe og melis til passe konsistens. Jeg gjør dette i kjøkkenmaskinen, da blir den så fin og luftig. Fylles i en sprøytepose.

Sjokoladetrekk

 • 250-300 g kokesjokolade
 • delfiafett

Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad til passe konsistens.

SONY DSC
Montering av Sarah Bernhardt

Montering 

Sprøyt passe med smørkrem på kakebunnene, vi liker masse her i huset, men du bestemmer selvfølgelig selv hvor mye du vil ha ?. Sett kaldt, gjerne i et par timer. Det er viktig at smørkremen er skikkelig kald, slik at den ikke smelter når du dypper den i det varme sjokoladetrekket.

Dypp en og en kake i sjokoladetrekket og la det evtl. renne av på rist. Sett kaldt til sjokoladetrekket har stivnet. Jeg pleier å fryse ned to og to, så er det lett å ta ut en liten pakke til kaffen!

SONY DSC
Sarah Bernhardt – klar til å spises

Enjoy!4 thoughts on “Sarah Bernhardt”

 • Denne oppskriften skal jeg prøve, så kjempegode ut. Jeg prøver å leve sukkerfritt, så lurte på om jeg kan bruke sukrinmelis i stedet for melis? Og evt hvor mye?
  Kan jeg droppe delfiafettett i smørekremen, eller bruke noe annet? Skal lese mer her på bloggen din, da jeg elsker slike oppskrifter ?

  • Hei Ranveig – takk for det! Sukrinmelis har jeg faktisk aldri bakt med, så der jeg kan ikke gi deg råd, dessverre. Det står at du skal kunne bruke Sukrinmelis som vanlig sukker (her fant jeg det http://www.funksjonellmat.no/sukrinmelis/om/), så hvorfor ikke prøve? Gi gjerne beskjed om hvordan du får det til! Delfiafettet bruker jeg i sjokoladetrekket for å få det blankt og det blir litt mer flytende og derfor lettere å dyppe kakene i sjokoladetrekket. Du kan også bruke smør, annen kokosolje eller til og med litt nøytral olje. Veldig koselig hvis du kommer tilbake til bloggen min;) Det kommer flere og flere oppskrifter etter hvert! God bakst og lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *