S’Mores

SONY DSC
S’mores med hjemmelagede kjeks

Har dere smakt S’mores før? Hvis ikke, så har dere sikkert hørt om det, med alle amerikanske serier og filmer vi har sett opp igjennom årene. S’mores er kortform av some more, og har fått navnet sitt av at det er vanskelig å spise bare én, dvs spise some more av denne snopete desserten, hvis man kan kalle det det.

Jeg er for øvrig litt uenig i det, det er veldig godt, men en er egentlig nok, i hvert fall hvis man lager de så store som jeg gjorde. Jeg kjøpte jumbostore marshmallows, fordi de så så fine ut (ja, det er sant), og dermed ble hele s’more’en ganske stor.

I USA spises S’mores ofte om sommeren, på camping turer eller grillfester. Vanligvis skal marshmallowen grilles, for så å presses sammen mellom tok kjeks og en sjokoladebit. For meg er det heller en høst- og vinterdessert, noe å kose seg med når mørket og kulda setter inn.

S’mores lages egentlig med noe som heter Graham-crackers, som er en slags grov digestive kjeks. Jeg har brukt det før i S’mores, men denne versjonen med hjemmelagede kjeks er så mye bedre. Og så er litt av vitsen at du bruker tynne plater av sjokolade (jeg brukte melkehjerter), sånn at sjokoladen smelter litt av den varme marshmallowen.

Jeg fant oppskriften til kjeksene, som for øvrig er kjempegode for seg selv, på denne bloggen. Neste gang jeg lager dem, vil jeg lage dem enda litt mindre, særlig til å bruke til S’mores.

SONY DSC
Kanelkjeks med fullkorn til S’mores

S’mores med hjemmelagede kanelkjeks

Ingredienser kjeks

 • 170 g mykt smør
 • 150 g hvitt sukker
 • 100 g lys brunt sukker
 • 50 g honning
 • 1 ts vanlijeekstrakt, vaniljepaste eller vaniljesukker
 • 1 egg
 • 250 g hvetemel
 • 50 g finmalt fullkornsmel
 • 1 ½ ts bakepulver
 • ½ ts natron
 • 1 ts kanel
 • en liten kopp sukker eller perlesukker, til pynt

Fremgangsmåte kjeks

Forvarm ovnen til 180 °C.

Rør smør, begge sortene sukker og honning luftig. Tilsett egget og visp godt. Hvis du bruker vaniljeekstrakt eller vaniljepaste, så tilsetter du det også nå. Vaniljesukker blander du sammen med melblandingen. Bland melsortene, bakepulver, natron og kanel sammen i en bolle og tilsett dette i smørblandingen. Bland godt. Deigen vil være veldig fast.

Bruk ei barneskje (det gjør jeg), spiseskje eller ei lita isskje, hvis du har det, til å måle mengde med deig per kjeks. Rull deigen til en ball, og dypp i vanlig sukker eller perlesukker før du setter dem på stekebrettet.

Stekes i 8-10 minutter, til de er så vidt gylne rundt kantene.

SONY DSC
Kjeks dyppet i perlesukker

Ingredienser S’mores

 • Kjeks
 • Marshmallows
 • Sjokoladebiter

Fremgangsmåte S’mores

Kle et stekebrett med bakepapir OG spray det formfett.

Fordel marshmallows utover, så mange som du vil lage.

Sett på grillen på ovnen og grill marshmallowene til de er gylne på toppen. Det kan gå veldig fort, så følg med hele tiden.

Legg frem kjeks og sjokoladebiter, husk at du trenger to kjeks per S’more. Legg sjokoladebiten på ene kjeksen og bruk f. eks ei pølseklype til å legge marshmallowen oppå der igjen. Avslutt med en kjeks, klem sammen og nyt!

SONY DSC
Ferdig S’more med ekstra sjokoladehjerte.

Eh, forresten, husk servietter ?

SONY DSC
❤️

Enjoy!4 thoughts on “S’Mores”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *