Potetpizza

 

Dette med hverdagsmiddag er virkelig en utfordring, ikke sant? Det skal jo helst være et Kinderegg hver dag, altså 3 ting på en gang, som godt, sunt og variert, og gjerne raskt i tillegg. Mange bruker matkasser og jeg forstår godt hvorfor. Ellers er det greit å planlegge, enten man har hjelp fra matblogger eller bare planlegger selv.

Jeg har min egen metode, og den funker bra for oss. Jeg storhandler en gang i uken og fyller opp kjøleskap og fryser, og så setter jeg sammen middager med det jeg har. Litt etter man tager hva man haver-prinsippet. Jeg hater å kaste mat, så jeg har blitt flink til å bruke rester også.

Men det er ikke dagens tema, jeg skulle bare innlede hvor kjekke denne potetpizza’en er å ha i repertoaret! Den er god, sunn og variert, altså et Kinderegg av en middag. Og du har sannsynligvis alt som skal til allerede i kjøleskapet! Kanskje ikke så rask, men pizzadeigen kan forberedes og så er det minimalt med oppvask etterpå – har jeg nevnt at jeg hater å vaske opp? Alle oppskrifter med minimal oppvask er en vinner i min bok!

I tillegg er den kjempefin å ha i matboksen dagen etter – win win win, med andre ord.

SONY DSC

Oppskrift Potetpizza

Ingredienser

Bunn:

 • 300 g hvetemel
 • 60 g finmalt fullkornshvete
 • 1 ts salt
 • 1 pk tørrgjær
 • 1 ts honning
 • 240 ml lunket vann
 • 1 ss olivenolje

Topping:

 • 2 ss olivenolje
 • ca 200 g revet ost
 • ca 4 mellomstore poteter
 • finhakket rosmarin, gjerne fersk
 • rå italiensk pølse (1-2 stk, jeg brukte 1)
 • flaksalt og pepper etter smak
 • evil litt parmesan eller pecorino til å strø over til slutt

SONY DSC

Fremgangsmåte

Bland lunket vann, olivenolje og honning i et desilitermål. Strø tørrgjæren over og la det stå i ca 10 minutter, da begynner gjæren å boble. Bland sammen melsortene og salt i en bolle. Tilsett væsken og kna for hånd eller i kjøkkenmaskin, jeg pleier å la maskinen gå i ca 10 minutter. Dekk til bollen og la det heve på et lunt sted til ca dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, hvelv den over på benken. Du kan enten lage en stor langpannepizza, eller to litt mindre pizza’er. På bildene brukte jeg halvparten av deigen og kjevlet den ut til litt over halvparten av stekebrettet. Som vanlig kjevlet jeg direkte på bakearket, da blir det lettere å få den over på brettet.

Vask potetene godt og skjær dem i tynne skiver. Jeg bruker en mandolin til det, da får jeg fine, jevne skiver.

SONY DSC

Fordel olivenolje over deigen og strø ost over. Jeg bruker ofte en miks av forskjellige oster, gjerne også rester. Dekk deigen med potetskiver tett i tett og strø rosmarin og flaksalt over. Dra biter av rå pølse ut av skinnet og legg dem utover. Avslutt med noen runder med pepperkverna, og litt revet parmesan, eller pecorino som jeg har brukt her.

Stekes ved varmluft 230° C, nederste rille, i ca 15-20 minutter.

SONY DSC

Enjoy!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *