Vaniljehorn – Sveitsiske Julekaker III

Vaniljehorn – Sveitsiske Julekaker III

Riktig god jul alle sammen!

Da er endelig (for noen) og allerede (for noen andre) julaften her! Førjulstiden går så altfor fort, jeg fikk ikke gjort alt jeg hadde satt meg fore å gjøre, eller alt jeg hadde lyst til å gjøre. Det var så utrolig mye jeg ikke fikk bakt eller laget! Karameller, brente mandler (som jeg var så heldig å få i gave ?) eller pepperkaker sto høyt oppe på listen. Kanskje jeg får tid i romjulen, det er jo en kosetid det, og alt må ikke være ferdig til julaften eller?

Kanskje dere også får lyst til å bake litt i romjulen? Da kan jeg anbefale disse vaniljehornene – de er lette og smelter på tunga!

Så før jeg begynner med oppskriften så gjenstår for meg å ønske dere alle en riktig god jul! ???

En boks full med godsaker

Oppskrift Vaniljehorn

Ingredienser

  • 200 g mykt smør
  • 90 g sukker
  • 1 ts vaniljepaste eller frø fra 1 vaniljestang
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 eggeplommer (frys ned eggehvitene eller bruk dem til for eksempel disse)
  • 100 g mandelmel
  • 250 g hvetemel

Til å rulle de ferdige hornene i:

  • 30 g sukker
  • 2 ss melis
  • 2 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett vaniljepaste, vaniljesukker og eggplommer og rør videre til massen er lys. Jeg bruker flatvispen i kjøkkenmaskinen til dette. Bland sammen mel og mandler og tilsett dette i smørblandingen. Rør fort sammen til det blir en deig, som du setter kaldt i minst 1 time.

Rull pølser på ca 1 cm tykkelse og del opp i ca 5 cm lange stykker. I år brukte jeg linjal til det, for at det skulle bli fint, men har du godt øyemål, så tar du det på gefühlen.

Rull endene på hornene litt tynnere/spissere, form som horn og legg dem på stekebrettet.

Sett hornene kaldt i ca 20 minutter. I mellomtiden setter du på ovnen på 180° C.

Bland sammen sukker, melis og vaniljesukker i en liten bolle.

Stek vaniljehornene i 10-12 minutter midt i ovnen. Ta dem ut og la dem avkjøles lett i et par minutter før du ruller hver enkelt horn i sukkerblandingen. Sukkeret setter seg lettere når hornene er varme, derfor er det viktig at du gjør dette så snart du kan håndtere dem. Jeg har brent meg og bannet mange ganger i årene jeg har laget disse ?.

Avkjøles på rist og oppbevares på boks.

Enjoy!

God jul!

 

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *