Chai Latte Cupcakes

Chai Latte Cupcakes

Mange av dere er vel kanskje på detox eller en god gammeldags slankekur etter jula? Det er ikke jeg, da. Jeg er glad i små søte saker hele året, jeg, og spiser litt, men ikke alt. Og så passe på å spise masse grønnsaker og fiber og protein, men det tror jeg vi vet alle etterhvert, eller?

Disse mini-cupcakes’ene er i hvert fall små og lekre, både av utseende og smak. Jeg er veldig glad i krydderkaker, særlig om høsten og vinteren og så har jeg blitt kjempeglad i chai latte, særlig de som er skikkelig krydret og hot. Det er et par kaféer her i byen som lager skikkelig god Chai Latte, og så ble jeg inspirert til å lage min egen vri, med Chai Latte Cupcakes. Denne oppskriften er veldig godt balansert, synes jeg, med et hint av svart te og med akkurat passe krydder i. Du må gjerne bruke ferdig chai-krydder om du har det, her mikset jeg mitt eget. Og prøv deg frem med kryddermengden, alt etter dine egne preferanser.

Hjemmelaget Chai Kryddermiks

Jeg hadde dem med på et møte og de forsvant bokstavelig talt, det var vanskelig å spise bare én, for å si det sånn. Men så er de jo så små at det går an!

Jeg laget halvparten med en lett smørkremglasur og halvparten naturell, så her også bestemmer du hva du liker best. Vi her i huset er glad i glasur!

Chai Latte Cupcakes – med og uten glasur

Oppskrift Chai Latte Cupcakes

Ingredienser Chai-Miks

 • 2 ts malt kanel
 • 1 ts malt kardemomme
 • 1 ts malt allehånde
 • 2 ts malt ingefær
 • 1 ts malt nellik
 • ½ ts chilipulver

Bland sammen alle ingrediensene og fyll det på et glass, klar til bruk.

Chai Kryddermiks

Ingredienser Cupcakes

 • 2 Chai te poser
 • 130ml melk
 • 100 g mykt smør
 • 160 g lyst brunt sukker
 • 2 store egg
 • 150 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • ½ ts natron
 • 2 ts chai kryddermiks
 • 3 små ss yoghurt naturell

Fremgangsmåte Cupcakes

Varm melken og la teposene trekke i melken i 5-10 minutter. Bland sammen mel, bakepulver, natron og krydder i en bolle.

Rør smør og sukker luftig. Jeg bruker alltid flatvispen i kjøkkenmaskinen til å lage denne røren, men det er fullt mulig å gjøre det med en stor bolle og en tresleiv. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hver gang. Hvetemelet, yoghurten og te-melken tilsetter du avvekslingsvis i 3 omganger, slutt med en omgang mel. Rør godt til du får en glatt og fin deig. Den vil være veldig tynn, mer som en røre enn en deig. Fyll deigen/røren i et desilitermål.

Forbered muffinsformene med papirformer – denne oppskriften gir ca 30 mini cupcakes eller 12-15 vanlig store cupcakes.

Sett ovnen på 200° C .

Hell røren i formene og stek cupcakes’ene i 15-20 minutter (mini) eller 20-25 min (vanlig str.) Jeg bruker en testpinne for å se om de er gjennomstekt. La kakene avkjøles først noen minutter i formen, deretter på rist.

Strø over litt melis som dekorasjon hvis du vil servere dem naturell, eller lag en lett smørkremglasur.

Oppskrift smørkremglasur

 • 50 g mykt smør
 • noen dråper vaniljeekstrakt
 • ca 150 g melis
 • ½ -1 ts chai kryddermiks
 • kremfløte til ønsket konsistens

Rør smøret mykt og luftig, tilsett melis og vaniljeekstrakt og rør det godt sammen. Smak deg frem til ønsket chai smak. Tilsett kremfløte, en splash om gangen og la maskinen gå på høy hastighet til konsistensen er luftig. Fyll glasuren i en sprøytepose og sprøyt på cupcakes’ene.

 

Enjoy!

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *