Parmesankjeks

Parmesankjeks

Rett før jul var jeg på besøk hos tanta mi, som er utrolig flink å lage mat og bake. Selv om jeg bare stikker innom på en kopp kaffe, så får jeg alltid noe hjemmebakt til – det er så utrolig koselig, jeg setter veldig pris på det, selv om jeg ikke på noen måte forventer det, altså! Men i hvert fall – før jul fikk jeg servert parmesankjeks hos henne og da jeg skal ha en liten fest seinere denne uken for å feire bursdagen min, så bestemte jeg meg for å lage min egen versjon. Jeg ville at den skulle være sprø og sandkakeaktig, så jeg bestemte meg for å bruke min vanlige sablée kjeksoppskrift (her og her), og bare bytte ut sukkeret med fersk parmesan.

Det gikk kjempefint på første forsøk og derfor kommer oppskriften her. Jeg skal servere dem til aperitiffen, men jeg tenker de er kjempegode til et charcuteriefat og til oliven og et glass vin i helgen.

Ingredienser

Oppskrift Parmesankjeks

Ingredienser

  • 225 g mykt smør
  • 60 g revet parmesan (jeg brukte fersk)
  • 1 stort egg
  • 300 g hvetemel
  • ½ ts pepper (eller mer etter smak)

Fremgangsmåte

Rør smøret hvitt og luftig, jeg bruker alltid flatvispen til kjøkkenmaskinen til dette. Tilsett egget og bland det godt inn i smøret. Bland sammen mel, parmesan og pepper i en separat bolle og tilsett dette i smørblandingen. Kjør dette i kjøkkenmaskinen til det former seg en deig.

Form to pølser av deigen, enten runde eller som her, firkantede. Legg dem i kjøleskapet i et par timer, eller frys dem til du vil steke dem.

Sett ovnen på 180° C.

Skjær skiver på ca 0.4 cm tykkelse og legg dem på et stekebrett og stek kjeksene i ca 15-18 minutter, til de er så vidt gylne rundt kanten. Avkjøles først noen minutter på brettet, så på rist. De holder seg nok noen dager på boks, men jeg foreslår at du bare skjærer av og steker så mange som du kommer til å spise – det er så lettvint!

Enjoy!

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *