Scones med Sitron Curd

Scones med Sitron Curd

Jeg er litt på en scones-trip for tiden. Årsaken er i bunn og grunn den, at hvis jeg har lyst på noe godt til kaffen, så går det rask fra jeg bestemmer meg til godsakene står på bordet. Selv om gjærbakst er noe av det beste som fins, så er det ikke alltid man har tid eller tålmodighet til å vente på at bolledeigen skal doble seg.

Og her er det sconesdeigen tar over. Og man kan variere dem i det uendelige. Denne variasjonen begynte med at jeg hadde sitroncurd til overs fra bursdagskaken min og at jeg egentlig hadde lyst på hvetesnurrer med sitroncurd, men hadde ikke tid nok til en gjærdeig. Så laget jeg bare sconesdeig, trykte den ut til et rektangel og behandlet den ellers som om den var en gjærdeig klar for kanelfyll – eller i mitt tilfelle – sitroncurd.

Det ble veldig godt, og den som kom på kaffe den dagen var kjempefornøyd!

Sitroncurd er forresten sååååå godt! Herlig syrlig og friskt! Det er jo ingen hemlighet at jeg eeeelsker sitron i bakverk (se oppskrifter her og her) – så dette er en ny vinner i min bok!

Da setter vi i gang med oppskriften. Sitroncurden lages først og må kjøles helt ned, så jeg anbefaler at du lager den minst kvelden i forveien. Men den kan godt lages opp til en uke i forveien, og da denne oppskriften gir mer enn du trenger til sconesene, kan du for eksempel blande den med litt gresk yoghurt til kveldskos, eller servere den til vafler, eller smøre den på brødskiva i stedet for syltetøy. Jeg tok meg i å snike i meg munnfuller med en t-skje rett fra kjøleskapet –  det ble noen turer til kjøleskapet den uka, for å si det sånn….;-)

Det ble dessverre for sent på kvelden til å ta bilder av fremgangsmåten på sitroncurden.

Scones deig med sitroncurd

Oppskrift Sitroncurd

Ingredienser:

 • 175 ml sitronsaft
 • skall av 2 sitroner (økologiske)
 • 4 eggeplommer
 • 1 helt egg
 • 200 g sukker
 • 90 g smør

Fremgangsmåte Sitroncurd:

Hell sitronsaften i en kasserolle og la den småkoke på svak varme til den er redusert til ca 150 ml. Dette vil gi en mer intens sitronsmak.

Visp sammen eggeplommer, egg og sukker i en bolle. Visp inn sitronsaften, men hvis den fremdeles er varm, tempererer du eggene først, slik at du ikke ender opp med eggerøre. Sett bollen på en kasserolle fylt med vann som står på svak varme og rør i massen til den begynner så vidt å tykne. Skjær smøret i terninger og legg det i en bolle. Hell sitron- og eggemassen gjennom en sil ned over smøret og rør i det til smøret har smeltet. Dekk til med plastfolie, helt nede på curden og sett i kjøleskapet i flere timer, helst over natten.

Sconesrull med sitroncurd

Oppskrift Scones

Ingredienser:

 • 450 g mel
 • 3 toppa teskjeer bakepulver
 • 75 g smør
 • 50 g sukker
 • 2 store egg
 • ca 225 ml melk

Fremgangsmåte:

Bland sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett smøret i terninger og kjør det med flatvispen i kjøkkenmaskinen til smørklumpene er på størrelse med erter. Du kan også gjøre dette i en food prosessor, eller gni smøret inn i melet på gamlemåten.

Bland sammen eggene og melken i et desilitermål og hell dette over melblandingen. Bruk en slikkepott og før deigen rask sammen, men ikke kna.Tilsett litt mer mel hvis deigen er for våt.

Strø et lag med mel på bakebordet. Trykk deigen ut til et rektangel på ca 2 cm tykkelse. Smør et lag med sitroncurd på deigen, og rull en opp som en rullekake. Trykk litt på den for å flate den ut og skjær av stykker som du legger på stekebrettet.

Sett ovnen på 200° C.

Stek i ca 20 minutter, alt etter størrelse. Avkjøles på rist.

Glasur:

 • ca 75 g melis
 • sitronsaft til ønsket konsistens

Bland sammen melis og sitronsaft til ønsket konsistens og fyll glasuren i en sprøytepose. Klipp av et lite hull og sprøyt glasuren på sconesene.

Enjoy!

 

 2 thoughts on “Scones med Sitron Curd”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *