SONY DSC
rosemarinkjeks i boks

source url Da jeg bodde i Sveits, ferierte vi ofte i Frankrike. Vi leide et hus oppe i fjellet i Var-provinsen, ca en time fra Nice. I hagen der er det oliven- og fikentrær, vill timian, og til hekk er det plantet rosmarinbusker. Jeg elsket å være der, og når vi laget mat, så krydret vi alt med rosmarin og timian. Store, irrgrønne rosmarinbusker er veldig flotte, og jeg har alltid hatt rosmarin i ei krukke på balkongen. Ironisk nok er det første gang i år (her i Ålesund) at jeg har fått til (ikke drept) rosmarinen. Kanskje det er derfor jeg er litt hekta for tiden.

purchase Lyrica Som nevnt før, er rosmarin veldig godt i bakverk, det gjør at resultatet ikke blir for søtt, men gir en litt finurlig smak som ikke er så lett å finne ut hva er 😏.

Disse kjeksene er spesielt godt til en kopp te, synes jeg, de harmonerer utrolig godt med en kopp Earl Grey, som er favoritteen min.

img_1809

Maxalt buy on line Smørkjeks med Rosmarin

Ingredienser

  • 225 g smør, mykt
  • 150 g sukker, gjerne finkornet
  • 1 stort egg
  • 1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
  • 300 g mel
  • evtl. klype salt
  • 1-2 ss finhakket rosmarin (jeg bruker 2, men du må gjerne prøve deg frem hvis du er usikker på smaken)
  • perlesukker eller vanlig sukker til pynt, evtl. en eggehvite

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker til det blir lyst og luftig, og tilsett egget og vaniljeessensen, hvis du bruker det. Miks det godt sammen. Hvis du bruker vaniljesukker, så blander du det med melet før du tilsetter det sammen med den finhakkede rosmarinen. Bland alt sammen til en fast deig.

SONY DSC
kjeksene klar til å stekes

Del deigen i to deler og form hver del til ei pølse som er ca 5-6 cm i diameter. Dette er lettest hvis du bruker plastfolie til å rulle ut pølsen med. Legg deigpølsene i kjøleskapet i minst en time. Hvis du er opptatt av å få perfekt runde kjeks (det er ikke jeg), så kan du legge dem inne i en tom tørkerull-rull (?), da holder de formen.

Du kan også fryse ned deigpølsene, for å steke kjeksene senere. Jeg pleier å fryse ned en av deigpølsene og steke kjeks av den andre, så har jeg noe i bakhånd neste gang jeg får besøk.

Forvarm ovnen til 190° C.

SONY DSC
rosmarinkjeks

Ta deigpølsene ut av kjøleskapet og legg dem på et skjærebrett. Pensle dem med eggehvite eller bare vann (det gjør jeg) og rull dem i perlesukker eller vanlig sukker. Skjær skiver, litt over 0.5 cm tykke og legg dem på et stekebrett. Alternativt kan du pensle med vann, skjære skiver som du så dypper kanten rundt i perlesukker. Det pleier jeg å gjøre, så kan jeg justere formen litt med det samme.

Stekes i ca 15-18 minutter til kjeksene er gyldne rund kanten. Avkjøles på rist.

SONY DSC
rosmarin sablées

Enjoy!

2 comments on “Rosemary Sablées”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *