KRYDDERKAKE MED KANDISERT INGEFÆR

KRYDDERKAKE MED KANDISERT INGEFÆR

 

 

 

Jeg har aldri lengtet etter å pynte til jul tidlig. For meg har det vært mer enn nok med lilla lys frem til midten av desember, og så har jeg kastet meg over julepynten i innspurten. Det har alltid vært nok jul for meg, da ble jeg heller ikke lei før nyttårsaften, men kunne holde ut til 13. dag jul med å ta den ned.

 

 

Men i år, folkens, er det annerledes. Jeg har hatt lyst til å pynte til jul helt siden begynnelsen av oktober. Der jeg i fjor ikke tok frem julepynten engang, der har jeg nå hentet frem to store kasser med juledekorasjoner og må holde meg selv tilbake med stor selvdisiplin for ikke å sette opp juletreet allerede. Og jeg tror det er mange som har det sånn i år- og uten at jeg skal filosofere for mye over det, så er det nok korona og lengselen etter barndommens trygge julefølelse som motiverer mange.

 

Så jeg har planlagt, men ikke satt i gang utførelsen enda, årets julekaker. Og mens vi venter på julebaksten, fikk jeg akutt lyst på en saftig og krydret kake i går, og svingte tresleiva med det samme. Og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet – kaken ble luftig og saftig på en gang, og full av krydder. Jeg liker veldig den litt kjølende effekten av en lett sukkerglasur på en krydderkake – men den kan du lett sløyfe hvis du ikke synes det er nødvendig.

Den er ganske enkel å lage, bortsett fra at eggehvitene skal piskes stive, kan resten av den lages i en bolle med en tresleiv.

 

 

Hold dere inne i det dårlige været og kos dere med en varm og krydret kake til ettermiddagskaffen eller teen. Nyt!

 

 

 

 

KRYDDERKAKE MED KANDISERT INGEFÆR

Deilig saftig og luftig krydderkake med masse krydder og kjølende melisglasur

INGREDIENSER
  

INGREDIENSER

 • 50 g mykt smør
 • 140 g brunt sukker
 • 140 g vanlig hvitt sukker
 • 3 eggeplommer
 • 225 g yoghurt naturell
 • 175 g mel
 • 50 g kandisert ingefær
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • 1 ss malt kanel
 • 1/2 ts malt nellik
 • 1/2 ts kardemomme
 • 1/4 ts malt muskatnøtt
 • 1/4 ts allehånde
 • 3 eggehviter stivpiskede

FREMGANGSMÅTE

FREMGANGSMÅTE

 • Sett ovnen på 180 grader
 • Rør sammen smør, eggeplommer og de to sukkerartene
 • Tilsett yoghurten og rør godt
 • Bland bakepulver, natron og krydder i melet
 • Finhakk kandisert ingefær og bland det i melblandingen
 • Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i smørblandingen sammen med melblandingen
 • Kle en form med bakepapir - du kan bruke en rund, firkantet, rektangulær eller en brødform til denne oppskriften - min form var ca 26 x 20 cm.
 • Ha deigen i formen og stek i ca 1 - 1/2 time til den er gjennomstekt. Avkjøl den litt før du eventuelt har på glasur
 • Lag glasur av noen spiseskjeer melis og noen ts vann eller melk og pynt kaken med glasuren.
 • Skjær i passe stykker og kos deg!

 

 

 

 

 

 

Velbekomme!