SCONES GRUNNOPPSKRIFT

<span class="hpt_headertitle">SCONES GRUNNOPPSKRIFT</span>

 

Jeg eeeeelsker scones.

Det er mange grunner til det, en av dem er at jeg alltid har lyst på noe annet enn det jeg har tilgjengelig. Noen som kjenner seg igjen? For eksempel, hvis jeg har sjokolade hjemme, har jeg lyst på lakris. Har jeg lakris og sjokolade, har jeg lyst på surt godteri. Har jeg lakris, sjokolade og surt godteri, har jeg lyst på karamellpudding. Det eneste som er unntaket fra denne regelen, er potetgull. Det går alltid.

Derfor er scones så bra. De er superraske å lage og kan varieres i det uendelige. Med sitronskall- og saft, appelsinskall- og saft, med sjokolade, tranebær og nøtter til tur, med kanel og sukker som en vri på kanelboller…. og så videre…

Turscones med tranebær, ingefær og melkesjokolade

Her er min grunnoppskrift:

 

INGREDIENSER

280 g mel

113 g smør

2 ss sukker

1/2 ts bakepulver

120 ml melk eller matfløte

1 egg

litt vaniljeekstrakt

 

FREMGANGSMÅTE:

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Bland mel og bakepulver i en bolle. Smuldre kaldt smør i terninger inn i deigen, enten med fingrene, eller bruk en pastry blender (noen som vet hva det heter på norsk?). Det gjør jeg. Bland i sukkeret.  Pisk egget sammen med melk og litt vaniljeekstrakt. Hell væsken over det tørre og bland med en slikkepott. Man skal ikke overmikse scones-deig og den vil også være våt. Strø et godt lag med mel på arbeidsbordet og hell deigen ut. Fold den noen gangen over hverandre som en konvolutt, og press den flat. Forsett med dette til den henger sammen. Strø mer mel på bakebordet og på hendene om nødvendig. Del deigen i passe biter – jeg pleier å få 8 scones ut av denne oppskriften.

Legg sconesene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek midt i ovnen i ca 15 – 18 minutter.

Sitronscones

Velbekomme!