SITRONSCONES

SITRONSCONES

Alle som kjenner meg vet at jeg elsker scones! Det er så lettvint og raskt å lage, og man kan variere smaken – både salt og søtt nesten i det uendelige.

Disse sitronsconesene har blitt min signaturoppskrift gjennom årene. Som med de fleste av mine oppskrifter er denne også inspirert av en opplevelse. Aurora og jeg pleide å ta en kaffe og en scones på Starbucks i Lausanne eller Geneve hver helg i mange år. Det var vår lille greie, og det var en ting vi faktisk kunne gjøre, også jo eldre hun ble og utfordringene hennes ble mer synlige.

Jeg vet ikke hvordan sconesene til Starbucks i Norge er, men i Sveits var de veldig gode – saftige og fulle av smak. Ikke dårlig for å være kjøpescones.

Jeg har prøvd mange forskjellige oppskrifter – og jeg har landet på denne, og bruker denne som grunnoppskrift, og denne gangen med sitronsmak:

 

OPPSKRIFT SITRONSCONES

 

Ingredienser

 

280 g mel

1 ½ ts bakepulver

50 g sukker

115 g kaldt smør, gjerne usaltet

Skall av en sitron (helst økologisk)

1 egg

240 ml melk

2 ss sitronsaft

 

FREMGANGSMÅTE:

 

Forvarm ovnen til 200° C varmluft.

  1. Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle
  2. Smuldre kjøleskapskaldt smør i melblandingen. Bruk fingrene, en deigblander eller kjøkkenmaskin (dette er litt kontroversielt – om man kan si det om en scones-oppskrift – men jeg gjør det ofte, særlig hvis jeg er lat (…). Det gir litt mer kake-aktige scones, ikke så flakete – men noen ganger er det akkurat det man vil ha, ikke sant?
  3. Riv skallet av en sitron og ha dette i melblandingen
  4. I et litermål, bland sammen melk, egg og sitronsaft.
  5. Hell melkeblandingen over melblandingen og bruk en slikkepott til å mikse dette sammen. Ikke kna eller miks for godt, deigen skal være klissete. Strø mel på bakebordet og hell ut deigen. Før den sammen med hendene, og klapp den litt flat og