REGNBUEKJEKS – ALT BLIR BRA

REGNBUEKJEKS – ALT BLIR BRA

 

Trenger vi ikke alle litt håp nå?

Selv om ting har gått seg litt til og vi har lært oss å leve med virussituasjonen, så er det noe med når en litt rar eller ubekvem situasjon blir langdryg. Jeg så et sitat på Instagram forleden:

 

View this post on Instagram

Recipe for the week (wish me luck ???‍♀️). ♥️

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

 

Kanskje legge til: “Bake something” for min del – så er ting på stell 🙂

 

Så hvorfor ikke bake disse søte små kjeksene. De er fulle av konditorfarge, men det ødelegger ikke smaken. Full av smør og litt vanilje, sprø og gode. En liten gutt jeg kjenner ble kjempeglad og spiste 5 stykker – en glede!

 

Så hvorfor ikke lage disse “alt blir bra”-kjeksene for å minne deg selv på at det faktisk blir det? Her har du i hvert fall oppskriften:

 

 

INGREDIENSER “ALT BLIR BRA”-KJEKS:

 • 225 g mykt smør
 • 150 g sukker
 • 1 stort egg
 • 1 ts vanilje-essens eller vaniljepaste
 • 360 g mel
 • konditorfarge – jeg brukte helt vanlig fra dr. Oetker – rød, gul, blå og grønn til å mikse fargene med

 

 

 

FREMGANGSMÅTE:

 

 1. Rør smør og sukker hvitt. Jeg bruker en kjøkkenmaskin, så kan jeg rydde litt på kjøkkenet i mellomtiden 🙂
 2. Tilsett egget og vanilje-essens eller -paste og rør inn dette.
 3. Ha i melet og la maskinen gå til det kommer sammen til en deig.
 4. Pakk deigen i plast og la den ligge i kjøleskapet i minst en time.
 5. Del deigen i 2. Pakk 1 del inn igjen i plasten og legg den tilbake i kjøleskapet. Den andre delen deler du i 6 stykker, alle litt større enn det forrige. Begynn med den minste deigklumpen og farg den inn med blå og rød konditorfarge til den blir lilla. Pakk den i plast og legg den i kjøleskapet. De neste deigklumpene farger du blå, grønn, gul, oransje og rød. Pakk alle inn i plast hver for seg og la deigklumpene hvile i kjøleskapet i minst en time.
 6. Neste steg er å lage regnbuene. Strø bakebordet med et tynt lag mel hvis det er nødvendig. Du begynner med den lilla deigklumpen og triller den til en lang pølse, ca 30 cm lang.  Neste deigklump er den blå – den kjevler du ut til en lang og smal leiv som passer akkurat over den lilla pølsa. Ikke la det overlappe så mye, men knip godt igjen sømmen, slik at den ikke går opp når du steker dem. Jeg pensler leiven med litt vann for å få den til å feste seg til den under. Fortsett på samme måte med den grønne, så den gule, den oransje og til slutt den røde. Nå har du ei lang deigpølse som ser rød ut, fordi det er øverste laget. Legg denne i kjøleskapet i 1/2 – 1 time.
 7. Nå er du klar for neste steg. Ta deigpølsa pluss den deigen uten farge ut av kjøleskapet.
 8. Del deigpølsa i to på langs. Da sitter du igjen med to halvmåneformede deigpølser. Del deigen uten farge i to og kjevle ut to leiver som er like lang som deigpølsa og som dekker akkurat rundt. Pensle med vann om det er nødvendig. Ikke la det overlappe deig, men skjær heller bort overflødig deig og knip kantene godt sammen. Gjenta med den andre delen og legg igjen i kjøleskapet.
 9. Endelig er det nå klart for å bake kjeksene. Ta du ut deigen og setter ovnen på 180 grader over- og undervarme.
 10. Skjær skiver på ca 1 cm tykkelse og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca 18-20 minutter etter størrelse. Kjeksene skal være akkurat gylne i kantene, men ikke for godt stekte.

 

 

 

 

Velbekomme!