SCONES MED HAVREMEL, VALNØTTER OG LØNNESIRUP

SCONES MED HAVREMEL, VALNØTTER OG LØNNESIRUP

 

Disse sconesene er inspirert av Starbucks’ sine Maple Oat Scones. Da Aurora var mindre og vi fremdeles kunne gå på kafé med henne, gikk vi hver helg på Starbucks. Der delte vi som regel en Frappuccino med masse krem og en scone. Ofte en Maple Oat. De var kjempegode!

Senere, da det ikke var mulig å gå ut med henne, begynte vi å gjenskape opplevelsen hjemme. Så her er min versjon av Starbucks’ Maple Oat Scones:

INGREDIENSER

100 g havremel

180 g mel

113 g smør

2 ss brunt sukker

1/2 ts bakepulver

120 ml melk eller matfløte

2 ss lønnesirup

1 egg

litt vaniljeekstrakt

GLASUR:

Lønnesirup

Melis

FREMGANGSMÅTE:

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Bland de to melsortene og bakepulver i en bolle. Smuldre kaldt smør i terninger inn i deigen, enten med fingrene, eller bruk en pastry blender (noen som vet hva det heter på norsk?). Det gjør jeg. Bland i sukkeret.  Hakk valnøttene grovt og bland dem i det tørre. Pisk egget sammen med melk, vaniljeekstrakt og lønnesirup. Hell væsken over det tørre og bland med en slikkepott. Man skal ikke overmikse scones-deig og den vil også være våt. Strø et godt lag med mel på arbeidsbordet og hell deigen ut. Fold den noen gangen over hverandre som en konvolutt, og press den flat. Forsett med dette til den henger sammen. Strø mer mel på bakebordet og på hendene om nødvendig. Del deigen i passe biter – jeg pleier å få 8 scones ut av denne oppskriften.

Legg sconesene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek midt i ovnen i ca 15 – 18 minutter.

Visp sammen lønnesirupen og melisen til passe tykk konsistens og dekorer havresconesene med glasuren.

Velbekomme!